Lediga tjänster

Vi söker Ekonomiassistent till Weland Stål AB!

Om företaget
Weland Stål AB är en verkstadsindustri som tillverkar och saluför taksäkerhetsprodukter, solpanelsfästen och trappor. Vår filosofi att ta fram smarta, enkla och effektiva lösningar har gjort oss marknadsledande och positionerat oss som en av de största tillverkarna i Norden.

Weland Stål AB ingår i Weland-Gruppen, en familjeägd koncern inom verkstadsindustrin som idag består av ca 1200 medarbetare och omsätter ca 2,5 miljarder.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med löpande bokföring innefattande kund och leverantörsreskontra gällande ett flertal bolag. Andra arbetsuppgifter du utför är avstämningar, avskrivningar, periodiseringar, inbetalningar, utbetalningar, påminnelser mm. Du arbetar även med förberedande bokslut samt är behjälplig vid revision och bokslut.

I tjänsten ingår lönehantering för ett flertal bolag i koncernen med allt arbete som krävs däromkring, såsom framtagning av bonus, ackordsunderlag, kvartalssnitt och semesterkörning mm. Detta innefattar både månadsavlönade samt tim- och ackordavlönade tjänstemän och kollektivanställda.

Du kommer att vara ansvarig för hyresaviseringar kvartalsvis samt inregistrering av nya kontrakt och diverse arbetsrutiner runt detta gällande vårt industrihotell samt andra mindre fastigheter i Ulricehamn. Du kommer även att vara behjälplig med telefonväxel ett par timmar i veckan samt vid behov.

Vi uppskattar delaktighet och proaktivitet i att löpande driva förbättringsarbete både gällande administrativ effektivitet samt systemförbättringar.

Vi jobbar idag i Monitors affärssystem, Kontek när det gäller lön samt Dina fastigheter för hyreskontrakt och aviseringar.

Tjänsten är en deltid på 80%, där du arbetar på företagets kontor i Ulricehamn.

Din profil
Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning med gymnasiekompetens som lägsta utbildningsnivå. Du har god erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete där löpande bokföring samt lön har varit en del av arbetsuppgifterna. Dina datakunskaper är goda, framförallt inom Excel och du har lätt för att lära dig nya system och program. Har du erfarenhet från tillverkande företag är detta meriterande.

För att trivas med tjänsten tror vi att du har ett högt engagemang, god analytisk förmåga, är noggrann samt har en hög social kompetens. Ytterligare egenskaper som vi värderar är att du är strukturerad och systematisk i ditt arbetssätt samt att du har en god administrativ förmåga. Du är också prestigelös och flexibel och trivs med att ta tag i saker "högt som lågt". Vi förutsätter att du är en lagspelare som gillar att samarbeta med andra.

Weland Stål AB är ett svenskt väletablerat företag med en modern produktionspark samt som tar ansvar för både miljö och våra medarbetare. Vår främsta resurs är våra medarbetare och vi strävar efter ständiga förbättringar samt vår personals utveckling. Välkommen till ett expansivt familjeföretag!

Rekryteringen genomförs i samarbete med Söder & Co.
Ansök och läs mer: www.soderco.se.
Sista ansökningsdag: 2022-03-20.

OBS! Ansökningarna behandlas löpande, så ansök gärna redan idag!

För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult: Jessica Jönsson på tel. 0707-27 90 99, jessica.jonsson@soderco.se.

Anställningsomfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tjänstgöringsort
Ulricehamn

Se andra lediga tjänster inom Weland-koncernen.